۱۶ بازديد

تصفيه آب كشاورزي

تصفيه آب كشاورزي

تصفيه آب كشاورزي

تصفيه آب كشاورزي ؛ آب كشاورزي آبي است كه براي توليد محصولات كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين آب براي آبياري، استفاده از آفت كش ها و كود مصرف مي شود. آب مورد استفاده در كشاورزي حدود ۶۵ درصد مصارف آب شيرين جهان را شامل مي شود. مصارف آب كشاورزي در ايران بسيار بيشتر است و حدود ۹۲ درصد مصارف آب مربوط به اين بخش مي گردد.

تصفيه آب كشاورزي - رايمون

منابع آب كشاورزي

منابع آب كشاورزي از دو بخش آب هاي سطحي و آب زير زميني تامين مي شود. مطابق آمار، ۳۱ درصد  منابع آب سطحي صرف مصارف كشاورزي مي شود اما اين مقدار در آب هاي زيرزميني بسيار بيشتر است و به حدود  ۶۸ درصد مي رسد. از جمله آب هاي سطحي تامين كننده آب كشاورزي مي توان به رودخانه و درياچه ها اشاره كرد. منابع آب زيرزميني نيز شامل آب چاه ها و قنات مي باشد.

كيفيت آب برداشت شده از اين منابع معمولا مناسب مصرف براي كشاورزي نمي باشد. براي مثال يكي از مشخصات اين گونه آب ها كه بايد مورد بررسي و كنترل قرار گيرد، pH مي باشد. همچنين وجود برخي تركيبات آلي و معدني، كه باعث ايجاد طعم و بو در آب مي شوند نيز مي بايست مورد بررسي و كنترل قرار گيرند. برخي از منابع آب نيز ممكن است حاوي ذرات شن و ماسه و رسوب باشند. اين امر مي تواند موجب آسيب رسيدن به لوله ها و اتصالات شود.

تصفيه آب كشاورزي

تصفيه آب كشاورزي - رايمون

فرآيند تصفيه آب كشاورزي

با توجه به ويژگي هاي آب خام مورد استفاده در كشاورزي كه در بالا به آن اشاره شد، حال به شرح فرآيند هاي تصفيه ي آن مي پردازيم.

  1. آشغالگير: در صورتي كه منبع آب خام ورودي، آب هاي سطحي مانند رودخانه و درياچه ها باشد، مي بايست از اين واحد به منظور جلوگيري از ورود جامدات درشت به تصفيه خانه استفاده نمود. زماني كه منبع آب ورودي، منابع آب زيرزميني باشند، معمولا از اين واحد استفاده نمي شود.
  2. انعقاد و لخته سازي: به منظور حذف جامدات معلق و كلوئيدي از جريان ورودي، از واحد هاي انعقاد و لخته سازي استفاده مي شود. عموما در اين واحد ها ماده ي شيميايي اي به آب اضافه مي شود تا عمليات انعقاد انجام شود. پس از آن نيز فرآيند لخته سازي صورت مي گيرد. پس از اين واحد ها، لخته هايي در آب تشكيل مي شود كه مي بايست از جريان حذف شوند. بدين منظور مي توان از واحد ته نشيني استفاده نمود. به منظور انجام فرآيند انعقاد و لخته سازي روش هاي مختلفي وجود دارد.
  3. تصفيه آب كشاورزي - رايمونفيلتراسيون: در اين واحد، جامدات معلقي كه در مراحل قبلي تصفيه حذف نشده اند، با عبور از مديا هايي كه در بستر فيلتر ريخته شده است، حذف مي شوند. فيلتراسيون انواع مختلفي دارد. روش هايي مانند اولترا فيلتراسيون و نانو فيلتراسيون جزو فيلتراسيون پيشرفته به حساب مي آيند و زماني استفاده مي شوند كه قصد تصفيه ي آب براي مصارفي همچون صنعت را داشته باشيم. در فيلتراسيون متعارف آب، عموما از فيلتر هاي تند و كند ماسه اي استفاده مي شود.
  4. گند زدايي: گندزدايي به دو روش فيزيكي و شيميايي انجام مي گيرد. ازجمله روش هاي فيزيكي مي توان به استفاده از لامپ UV اشاره نمود. روش هايي همچون كلرزني و ازن زني جزو روش هاي شيميايي گندزدايي مي باشند. در حال حاضر معمولا از كلرزني به منظور گندزدايي استفاده مي شود.

تصفيه آب كشاورزي

تصفيه آب كشاورزي - رايمون

ضرورت تصفيه آب كشاورزي

به منظور تصفيه آب كشاورزي، مي بايست با توجه به كيفيت آب خام و يا پساب ورودي به سيستم تصفيه و استاندارد خروجي كه همان استاندارد آبياري و كشاورزي مي باشد، از واحد هاي عملياتي فيزيكي و فرآيندي شيميايي استفاده نمود. لازم به ذكر است كه گاهي ممكن است به دليل كيفيت پايين آب خام يا پساب ورودي، لازم باشد كه از واحد هاي تصفيه ي ديگري نيز علاوه بر واحد هاي مذكور استفاده نمود. آب مورد استفاده در كشاورزي، تاثير بسيار زيادي بر روي كيفيت و سلامت محصولات كشاورزي و سلامت مصرف كنندگان اين محصولات دارد. لذا تصفيه آب كشاورزي از اهميت زيادي برخوردار است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.